Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΡΑ: ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΥΡΩΝ



Το χρώμα του περιτυλίγματος ενός πούρου είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του. Εξαρτάται από τα φύλλα που χρησιμοποιήθηκαν για το τύλιγμα και στη μέθοδο ωρίμανσης. Κάθε τύπου περιτύλιγμα δίνει μια μοναδική γεύση και μοναδικό άρωμα σε ένα πούρο.



Τα πιο ευρέως γνωστά χρώματα είναι:

Double Claro - ανοιχτό πράσινο εώς κίτρινο περιτύλιγμα ονομάζεται επίσης και Candela. Δημιουργείται με μια μέθοδο ταχείας αποξήρανσης στην οποία χρησιμοποιείται θερμότητα. Αυτό το περιτύλιγμα χαρακτηρίζεται από μια πολύ ήπια και ελαφρώς γλυκιά γεύση.

Claro - ελαφρύ σκούρο περιτύλιγμα. Για να επιτευχθεί αυτό το χρώμα, ο καπνός καλλιεργείται συνήθως υπό σκιά, τα φύλλα μαζεύονται πριν ωριμάσουν και ξηραίνονται γρήγορα με αέρα. Κατά κανόνα τα πούραClaro είναι ήπια, επειδή το περιτύλιγμα δεν έχει κανέναν αντίκτυπο στη γεύση.

Natural - ανοικτό καφέ έως καφέ, που ονομάζεται επίσης colorado Claro, καλλιεργούνται συνήθως στον ήλιο αυτά τα περιτυλίγματα. Το αποτέλεσμα ειναι μια πιο πλούσια γεύση σε σύγκριση με την Claro.

Colorado - Μέτριο καφέ έως κοκκινωπό καφέ σκούρο. Συνήθως καλλιεργούνται στη σκιά με ισχυρή και πλούσια γεύση.

Colorado Maduro - Σκούρο καφέ, αρωματικά και πλούσια μέτρια γεύση. Η απόχρωση είναι μεταξύ Colorado και Maduro.

Maduro - Πολύ σκούρο κοκκινωπό-καφέ έως σχεδόν μαύρο. Αυτό επιτυγχάνεται είτε με «μαγείρεμα» των φύλλων σε ένα θάλαμο πίεσης, ή με ζύμωση τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε πολύ ζεστές συνθήκες. Το περιτύλιγμα είναι συνήθως γλυκό και δίνει μια ισχυρή γεύση.

 Oscuro - Το πιο σκούρο περιτύλιγμα Maduro, σχεδόν μαύρο. Αυτό σημαίνει ότι το φύλλο είχε μείνει πάνω στο φυτό και είχε υποστεί ζύμωση για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα. Τα πούρα αυτά χαρακτηρίζονται από μια γεμάτη γεύση. Κατά κανόνα, τέτοια περιτυλίγματα είναι της Νικαράγουας, του Μεξικού ή της Βραζιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου