Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΕΙΔΗ ΚΑΠΝΟΥ



VIRGINIA: Μια από τις πρώτες συγκομιδές καπνών της Αμερικής ήταν καπνός της Βιρτζίνια. Ξεκίνησε να διαδίδεται αρχικά από την αποικία Jamestown, από τον εισαγόμενο από την Κεντρική Αμερική σπόρο, και εξήχθη αποκλειστικά στην Αγγλία. Το μεγαλύτερο μέρος της ποικιλίας Βιρτζίνια στεγνώνεται με θερμό αέρα για να συντηρήσει το φωτεινό κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα της και τη λεπτή γλυκίτητα. Οι καλύτεροι καπνοί της Βιρτζίνια σήμερα ωριμάζουν υπό συνθήκες πίεσης και επομένως τους αποκαλούμε ωριμασμένους Βιρτζίνια, έχουν μια λεπτή γλυκύτητα και μια λεπτή φρουτώδη γεύση. Είναι μάλλον αψιοί και ευχάριστοι στον ουρανίσκο, θυμίζοντας ένα ήπιο salsa. Οι καλύτερα ωριμασμένοι Βιρτζίνια είναι φυσικά γλυκοί και καθαροί καπνοί που γεμίζουν το στόμα με τη γεύση τους. Θα παρατηρήσετε μια καμπύλη γεύσης που είναι δεμένη στο άναμα και έπειτα καπνίζεται πλουσιότερα κατά τη διάρκεια. Οι καπνοί της Βιρτζίνια είναι επίσης σημαντικά συστατικά των αγγλικών μιγμάτων και των αρωματικών μιγμάτων.

ΕΙΔΗ ΕΠΙΣΤΟΜΙΩΝ

Τα επιστόμια έρχονται σε τρεις ποικιλίες: το επιστόμιο σέλα, το κωνικό επιστόμιο και το επιστόμιο, το οποίο αποτελεί συνδυασμός τους, και είναι κωνικό στη μία πλευρά και σέλα από την άλλη. Ο σύνδεσμος μεταξύ του επιστομίου και του κορμού περιλαμβάνει εγκοπές στο κορμό και μία εξοχή επί του επιστομίου. Το μέρος του επιστομίου που ωθείται έχει μιας ευθείας όψης εγκοπή και εξοχή. Το στρατιωτικό επιστόμιο έχει μία κωνική εγκοπή και εξοχή ώστε να είναι εύκολο να αφαιρέσετε το στέλεχος, χωρίς βλάβη, όταν ο σωλήνας είναι ακόμα ζεστός - κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε με το μέρος του επιστομίου που ωθείται. Οι φτηνές πίπες καπνού συχνά γίνονται με βιδωτές συνδέσεις μετάλλου, αντί για εγκοπές και εξοχές. Αυτά τα εξαρτήματα περιλαμβάνουν συνήθως ένα μεταλλικό σωλήνα που ονομάζεται εξατμιστήρας και έχει σχεδιαστεί για να μειώσει το ποσό της υγρασίας που πηγαίνει στο επιστόμιο. Δυστυχώς, λειτουργούν ελάχιστα, αν όχι καθόλου. Ορισμένα υλικά, όπως ο σηπιόλιθος είναι πιο εύθραυστα από το ρείκι, έτσι ώστε τα οστέινα ή τα πλαστικά επιστόμια να χρησιμοποιούνται για αντοχή.

Ανατομία της Πίπας Καπνού

ΜΠΟΛ-ΤΡΥΠΑ ΚΑΠΝΟΥ-ΑΣΠΙΔΑ-ΦΙΛΤΡΟ-ΕΠΙΣΤΟΜΙΟ

Τύποι Πίπας Καπνού

ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΙΠΑΣ ΚΑΠΝΟΥ


Πίπα Καπνού ή Καπνοσύριγγα

Το κάπνισμα της Πίπας Καπνού ή Καπνοσύριγγας για τους μυημένους αποτελούσε για πολλούς λαούς της αρχαιότητας αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους. Ο Ηρόδοτος περιγράφει σε κείμενα του, τους Σκύθες να εισπνέουν καπνό απο καμένα φύλλα με καπνοσύριγγα.
Σήμερα όπως  και σε άλλες  Χώρες έτσι και στην Ελλάδα το κάπνισμα Καπνοσύριγγας γνωρίζει άνθιση.  Συνήθεια γεμάτη απολαυστικά ταξίδια γεύσεων και αρωμάτων που δύσκολα συναντάς σε άλλες μορφές καπνίσματος.
Οφείλουμε σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι το κάπνισμα της Καπνοσύριγγας, είναι λιγότερο επικίνδυνο απο το κάπνισμα του τσιγάρου. Ο κυριώτερος λόγος που  καθιστά την Καπνοσύριγγα ποιο υγιεινή αφορά στο ότι  ο καπνιστής γεύεται μόνο τον καπνό, ενώ στο τσιγάρο και κάθε άλλη βλαβερή (κυτταρίνη-κόλλα-πίσσα-φορμαλδεϋδη-χρώμα) ουσία που συνοδεύει το χαρτί.
Κάνοντας μια βουτιά στην Ιστορία θα ανακαλύψουμε ότι περίπου 1500 χρόνια πριν την ανακάλυψη της Αμερικής απο τον Κολόμβο, οι Κέλτες  καπνίζουν Καπνοσύριγγα (σιδερένια ή πήλινη) χρησιμοποιόντας αρωματικά βότανα.