Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΡΑ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΥΡΟΥ


Το πούρο μπορεί να χωριστεί σε πολλά λειτουργικα μέρη κατά το μήκος του αλλά και σε κάθετη τομή. Κάθετα τα μέρη του διακρίνονται στο "καπάκι" (cap), το "σώμα" (body), και το "άκρο" (foot/tuck).

"Cap" (καπάκι) είναι μια ελεύθερη άκρη καπνού που κολλούν στο πάνω μέρος του πούρου με φυσική κόλλα. Αποτρέπει το να ξετυλιχθεί το περιτύλιγμα του πούρου.


"Body" (σώμα)  το κυρίως μέρος του πούρου.

"Foot/ Tuck" (άκρο) είναι η άκρη από την οποία ανάβουμε το πούρο.

Το σώμα ενός πούρου αποτελείται από 3 κυρίως στρώσεις:

"Filler" (γέμιση) φύλλα καπνού στο κέντρο του πούρου. Τα φύλλα που χρησιμοποιούνται για τη γέμιση συνήθως προέρχονται από την κορυφή του φυτού η οποία ονομάζεται Ligero. Είναι σκούρα και λιπαρά, καίγονται αργά και περιέχουν τη περισσότερη γεύση. Η γέμιση μπορεί να είναι μακριά ή κοντή.

"Long Filler" (μακριά γέμιση) από μακριά φύλλα καπνού. Τα πούρα που έχουν τέτοιου είδους γέμιση είναι συνήθως χειροποιήτα και όλα τα premium χειροποίητα πούρα έχουν μακριά γέμιση.

"Short Filler" (κοντή γέμιση) αποτελεί κομμένο καπνό που χρησιμοποιείται για πούρα που κατασκευάζονται με μηχάνημα.

"Binder" (το δέσιμο) είναι ένα σκληρό και χοντρό φύλλο καπνού που κρατάει το περιτύλιγμα και τη γέμιση μαζί. Τα φύλλα προέρχονται από τη μέση του καπνού (seco). Είναι πιο ελαφρά από το ligero (κορυφή του φυτού) και σε χρώμα και σε γεύση.

"Wrapper" (το περιτύλιγμα) είναι ένα μεταξένιο καπνόφυλλο που καίγεται καλά. Τα φύλλα αυτά προέρχονται από το κάτω μέρος του φυτού (volado). Ο τρόπος που φαίνεται ένα πούρο αλλά και η αίσθηση που έχει στα χείλη εξαρτάται αποκλειστικά από το περιτύλιγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου