Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΡΑ: ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΥΡΩΝ


4 ίντσες ή 9 ίντσες; Παχύ ή λεπό; Είναι τα μεγαλύτερα πραγματικά καλύτερα;

Στα πούρα, όπως και στην πραγματική ζωή, υπάρχει πολλή φασαρία γύρω από το μέγεθος. Αλλά κάνει πραγματικά τη διαφορά; Θα πρέπει να περιμένετε ένα παχύ και εκφοβιστικό πούρο εννέα ιντσών να είναι καλύτερο από ένα μέτριο 4μισή ιντσών;Σε αυτό το άρθρο, θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα του μεγέθους. Θα σας διδάξει πώς να τα "ζυγίζετε" με το μάτι και πώς συγκρίνονται πραγματικά τα μεγαλύτερα με τα μικρότερα.




Γνωρίστε  τα σχήματα των πούρων

Σε κάθε συζήτηση για το μέγεθος, το σχήμα (ή «η μορφή») είναι ένας σημαντικός παράγοντας.Πρώτον, υπάρχουν τα κυλινδρικού τύπου πούρα, που ονομάζονται «Parejos». Αυτά τα πιο παραδοσιακά πούρα έχουν συνήθως ένα ανοιχτό Tuck  (άκρο, το κομμάτι που ανάβουμε) και ένα κλειστό cap (καπάκι,το κομμάτι που πρέπει να κόψετε πριν το βάλετε στο στόμα σας).Έπειτα, υπάρχουν τα πιο εξωτικά και ακανόνιστου σχήματος «Figurados». Από το σχήμα "πυραμίδας" εώς σχήμα "σχοινιού" και "τορπίλης", τα Figurados είναι όλα καλή διασκέδαση. Διαφορετικοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν διαφορετικά ονόματα, αλλά τα παρακάτω θα πρέπει να κάνουν για αρχή.

Σχετικά με το μέγεθος

Έτσι τώρα μπορούμε να περάσουμε στο κυρίως θέμα. Αλλά πρώτα λίγα πράγματα για τις μονάδες μέτρησης. Στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κούβα, το μήκος μετριέται σε ίντσες και η διάμετρος σε εξηκοστά τέταρτα της ίντσας. Έτσι, ένα πούρο με διάμετρο 45 έχει διάμετρο 45/64ths της ίντσας.Ακόμα πράγμα: τα καλά πούρα δεν ταξινομούνται ανάλογα με το βάρος. Στην πραγματικότητα, η μόνη στιγμή όπου ζυγίζονται είναι στο εργοστάσιο, για έλεγχο ποιότητας.

Μεγέθη Parejo

Petit Corona: Είναι συνήθως μόνο 4 1/2 ίντσες μακρύ, με εύρος διάμετρο από 40 έως 42.

Corona: Αυτό είναι το τυπικό Parejo σε στοκ. Τυπικές διαστάσεις είναι 5 1/2 έως 6 ίντσες με διάμετρο από 42 έως 44.

Churchill: Ουσιαστικά είναι ένα μεγάλο Corona, συνήθως 7 ίντσες μακρύ με εύρος 48.

Robusto: Σκεφτείτε το σαν ένα κοντόχοντρο Τσόρτσιλ. Ολοένα και πιο δημοφιλές, το Ρομπούστο είναι συνήθως 5 με 5 1/2 ίντσες μακρύ και έχει  50 διάμετρο.

Corona Gorda: Ενός είδους μεγάλο Ρομπούστο ή Ρομπούστο "έξτρα", η φήμη του Corona Gorda στη πραγματικά είχε προηγηθεί του Ρομπούστο. Παραδοσιακές μετρήσεις του είναι 5 5/8 ίντσες μακρύ με εύρος 46.

Double Corona: Το όνομα τα λέει όλα! Οι διαστάσεις είναι εντυπωσιακές με 7 1/2 έως 8 ίντσες μήκος και 49 - 52 διάμετρο.

Panetela: Σαν ένα μακρύ και μυστηριώδες Corona, το Panetela ήταν πολύ δημοφιλές στη δεκαετία του 1990. Το μήκος του ποικίλλει από 5 έως 7 1/2 ίντσες και διάμετρο 34 έως 38.

Lonsdale: παχύτερο από ένα Panetela και μακρύτερο από μια Corona, το Lonsdale είναι συνήθως 6 3/4 ίντσες μακρύ με διάμετρο από 42 έως 44.

Μεγέθη Figuardo

Pyramid: Εύστοχα ονομασμένο, το pyramid έχει ένα ευρύ, ανοικτό tuck (άκρο), που εκλεπτύνει απότομα σε ένα κλειστό cap (καπάκι). Τα pyramid έχουν συνήθως 6 με 7 ίντσες μήκος με διάμετρο περίπου 52 έως 54, στο άκρο και 40 στο καπάκι περίπου.

Belicoso: Τα Belicoso κάποτε ήταν στην πραγματικότητα μικρά pyramid με 5 ή 5 1/2 ίντσες μήκος και με ελαφρώς πιο στρογγυλεμένο cap (καπάκι) ενώ έχουν διάμετρο 50 ή λιγότερο. Αυτές τις μέρες, όμως, πολλά είναι περίπου σαν Coronas ή Corona Gordas με ένα κωνικό cap.

Torpedo:Το ευφάνταστα ονομασμένο torpedo με κλειστό tuck (άκρο), ένα μυτερό καπάκι και ένα εξόγκωμα στη μέση.

Perfecto: Το Perfecto είναι παρόμοιο με το Torpedo, με κλειστό cap (άκρο) και διογκωμένο μέσο. Η μεγάλη διαφορά είναι το στρογγυλεμένο cap (καπάκι) του. Ποικίλλουν σε μήκος περισσότερο από κάθε άλλο πούρο, αρχίζοντας από 4 1/2 ίντσες και φτάνοντας μέχρι τις 9 ίντσες. Επίσης, διαφέρουν σημαντικά όσον αφορά το πάχος, 38 - 48 διάμετρος.

Culebra: κάπως σπάνιο, αυτές τις μέρες, το Culebra (ή «σχοινί») είναι ένα από τα πιο εξωτικά Figurados. Είναι πραγματικά τρία Panetelas πλεγμένα μεταξύ τους και παρουσιάζονται ως ένα πούρο. Αλλά δεν καπνίζονται ως ένα: ξεπλέκεται πρώτα (ιδανικό για να το μοιράζεστε με δύο κοντινότερους πούρο-λάτρεις σας!). Το Culebras είναι συνήθως 5 έως 6 ίντσες μακρύ με 38 διάμετρο.


Diademas: Ο άρχοντας στον κόσμο του Figurado!Το Diademas είναι ένα κωνικό πούρο, συνήθως 8 ίντσες συν, με κλειστό το cap (καπάκι και διάμετρο 40) και ένα tuck (άκρο) που μερικές φορές είναι ανοικτό, άλλες κλειστό.

Μέγεθος εναντίον δύναμης

Μέχρι τώρα, η ετυμηγορία ... Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με το μέγεθος και τη δύναμη, γεγονός που υποδηλώνει ότι το μεγαλύτερο πούρο, είναι το ισχυρότερο. Η αλήθεια είναι, πως δεν υπάρχει καμία συσχέτιση ανάμεσα στο μέγεθος και τη δύναμη! Ορισμένα μεγάλα πούρα γίνονται με ήπιας γεύσης καπνό, οπότε είναι "μαλακά". Αντίθετα, ορισμένα μικρά πούρα γίνονται με ισχυρό καπνό, και αποτελούν πραγματικά μια έκρηξη
.Και για να το ολοκληρώσουμε, δεν υπάρχει συνοχή από μάρκα σε μάρκα. Συγκρίνεται δύο Lonsdales από δύο διαφορετικές εταιρείες, και θα έχουν πιθανότατα εντελώς διαφορετική γεύση.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Πειραματιστείτε, κάντε έρευνα αγοράς, εμπιστευτείτε τογούστα σας, και πάνω απ 'όλα, καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου