Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ποιοτικά Κριτήρια Υγραντήρων


Πρόσφατα, ο μέσος όρος τιμών για υγραντήρες μειώθηκε σημαντικά. Πολλοί αγοραστές είναι αναποφάσιστοι λόγω των τεράστιων αποκλίσεων στις τιμές που υπάρχουν στην αγορά, ιδιαίτερα επειδή διαφορετικά μοντέλα υγραντήρων μοιάζουν πολλές φορές αρκετά στην εμφάνιση.
Πρώτα απ’όλα, ποιά είναι τα λειτουργικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας υγραντήρας; Βασικά, ο υγραντήρας πρέπει να είναι σε θέση να διατηρεί ένα σταθερό επίπεδο υγρασίας περίπου στο 70% και να διατηρεί ομοιογενείς μικροκλιματικές συνθήκες στα διάφορα μέρη στο εσωτερικό του υγραντήρα.
Αυτή η βασική λειτουργία του υγραντήρα καθορίζεται από τα εξής κριτήρια:




Χρήση ενός επαρκούς και αποτελεσματικού συστήματος ύγρανσης. Ενεργά ηλεκτρονικά συστήματα ύγρανσης όπως το adorini cigar heaven αποτελούν την καλύτερη επιλογή εδώ. Μεταξύ των παθητικών υγραντήρων, συστήματα ύγρανσης με βάση τα πολυμερή πρέπει να προτιμηθούν έναντι μοντέλων με βάση το σφουγγάρι.
Η εσωτερική επένδυση από ισπανικό κέδρο απορροφά υγρασία καλά και διασφαλίζει σταθερές μικροκλιματικές συνθήκες. Εκτός από την χρήση του κατάλληλου τύπου ξύλου από ισπανικό κέδρο, το πάχος του ισπανικού κέδρου είναι κρίσιμο. Συνηθισμένες επενδύσεις ισπανικού κέδρου με μικρό πάχος των 1-2 χιλ. δεν επιτρέπουν την πλήρη εκμετάλλευση των ωφέλιμων χαρακτηριστικών του ισπανικού κέδρου.
Ροή αέρος μέσα στον υγραντήρα. Η κατασκευή του εσωτερικού του υγραντήρα και ο σχεδιασμός των συρταριών πρέπει να επιτρέπει την ελεύθερη ροή του αέρα σε όλα τα μέρη του εσωτερικού του υγραντήρα. Η ανεπαρκής ροή του αέρα είναι ένα ελάττωμα υγραντήρων όλων των επιπέδων τιμών.
Επιπλέον, η ποιότητα ενός υγραντήρα καθορίζεται και από τα εξής κριτήρια:

Οι μεντεσέδες πρέπει να είναι ανθεκτικοί και να διασφαλίζουν ευκίνητη λειτουργία χωρίς τριβές για πολλά χρόνια. Σε ποιοτικούς υγραντήρες χρησιμοποιούνται κατά προτίμηση μεντεσέδες τεταρτημορίου.
Χρήση ενός υγρόμετρου ακριβείας. Υγρόμετρα που βασίζονται σε μηχανισμό τρίχας είναι προτιμότεροι από αυτούς που βασίζονται σε μηχανισμό μεταλλικού ελάσματος.
Αντοχή της ξύλινης βάσης του υγραντήρα. Μια ανθεκτική βάση υγραντήρα βελτιώνει τη μόνωση του υγραντήρα και συμβάλλει σημαντικά προς μια ποιοτικά ανώτερη κατασκευή.
Ποιότητα του βερνικιού και της εφαρμογής του.
Στο σχεδιασμό των πολυτελών υγραντήρων deluxe της adorini έχει αναζητηθεί η καλύτερη λύση για καθένα από τα παραπάνω κριτήρια. Συνδυάζοντας τα πιο εκλεπτυσμένα εξαρτήματα, ποιοτικά υλικά και καινοτόμο κατασκευαστικό σχεδιασμό, η σειρά adorini deluxe θέτει ποιοτικά πρότυπα στην κατασκευή υγραντήρων και καταδεικνύει ότι οι υγραντήρες υψηλής ποιότητας δεν είναι απαραίτητο να κοστίζουν μια περιουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου