Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

ΕΙΔΗ ΚΑΠΝΟΥVIRGINIA: Μια από τις πρώτες συγκομιδές καπνών της Αμερικής ήταν καπνός της Βιρτζίνια. Ξεκίνησε να διαδίδεται αρχικά από την αποικία Jamestown, από τον εισαγόμενο από την Κεντρική Αμερική σπόρο, και εξήχθη αποκλειστικά στην Αγγλία. Το μεγαλύτερο μέρος της ποικιλίας Βιρτζίνια στεγνώνεται με θερμό αέρα για να συντηρήσει το φωτεινό κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα της και τη λεπτή γλυκίτητα. Οι καλύτεροι καπνοί της Βιρτζίνια σήμερα ωριμάζουν υπό συνθήκες πίεσης και επομένως τους αποκαλούμε ωριμασμένους Βιρτζίνια, έχουν μια λεπτή γλυκύτητα και μια λεπτή φρουτώδη γεύση. Είναι μάλλον αψιοί και ευχάριστοι στον ουρανίσκο, θυμίζοντας ένα ήπιο salsa. Οι καλύτερα ωριμασμένοι Βιρτζίνια είναι φυσικά γλυκοί και καθαροί καπνοί που γεμίζουν το στόμα με τη γεύση τους. Θα παρατηρήσετε μια καμπύλη γεύσης που είναι δεμένη στο άναμα και έπειτα καπνίζεται πλουσιότερα κατά τη διάρκεια. Οι καπνοί της Βιρτζίνια είναι επίσης σημαντικά συστατικά των αγγλικών μιγμάτων και των αρωματικών μιγμάτων.


MERYLAND: Ο καπνός της Μέρυλαντ είναι επεξεργασμένος ελαφριά στον αέρα και, επομένως, εκεί οφείλεται το θαμπό καφετί χρώμα. Είναι μειλίχιο στη γεύση αλλά έχει μια συμπαθητική, ελαφριά σύσταση και υψηλές ιδιότητες καψίματος. Ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Αγγλία. Ο περισσότερος καπνός της Μέρυλαντ παραδοσιακά εξάγεται στην Ελβετία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Η αποικία της Μέρυλαντ άσκησε τα πρόσθετα κυρίαρχα δικαιώματα στην εξαγωγή άμεσα στη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες. Ίσως για αυτό οι παραδοσιακοί δανέζικοι και ολλανδικοί καπνοί Cavendish, βασισμένοι στο φύλλο Μέρυλαντ, έγιναν με το να προσθέσουν τις γλυκαντικές ουσίες εξαρχής, ενώ οι Άγγλοι το βρήκαν εύκολο να πάνε στο πιο "φυσικό" με την φυσικά γλυκιά Βιρτζίνια.

BURLEY: Ο σημερινός καπνός burley που όλοι ξέρουν είναι η άσπρη μεταλλαγή του burley που ανακαλύφθηκε από τον καλλιεργητή καπνών του Οχάιο, George Webb, το 1864. Έχει μια πλούσια σαν με νότες ξηρών καρπών γεύση και ένα ορισμένο γούστο. Ο Burley είναι επεξεργασμένος ελαφρά στον αέρα,με μια καφετιά εμφάνιση και μια θαμπάδα. Οι περισσότεροι burley, που δεν έχουν ουσιαστικά καμία δικής τους ζάχαρη, αρωματίζονται με γλυκαντικές ουσίες και αυτός ο πλούσιος, με πλήρη γεύση καπνός είναι παραδοσιακά η βάση της πλειοψηφίας των γλυκών αμερικάνικου ύφους μιγμάτων. Όταν καπνίζεται ο burley ανάβει καλά και απαλά με μια νότα από ξηρούς καρπούς, χωρίς οξύτητα. Εάν είναι καλής ποιότητας και έχει επεξεργαστεί κατάλληλα, θα παράγει μια πλούσια, πλήρη γεύση περίπου σαν γλυκό oatmeal ή granola, με έναν χαρακτήρα καραμέλας που προέρχεται από τις ζυμωμένες ζάχαρες.

ORIENTAL: Αυτός ο φυσικά αρωματικός, μεθυστικός καπνός προέρχεται όχι από τη σύγχρονη Ανατολή( η Άπω Ανατολή), αλλά από την παλαία Ανατολή, την Βόρεια Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο και άλλες ανατολικές μεσογειακές χώρες. Ο Oriental, αποκαλούμενος συχνά "τούρκικο" καπνό, έχει μια γεύση που είναι ευγενικά πικάντικη. Χρησιμοποιημένο σε μικρές ποσότητες, δίνει στα "αγγλικά" ή "ασιατικά" μίγματα ένα γλυκό, πικάντικο όμως χαρακτήρα. Το sun-cured ασιατικό φύλλο έχει ένα πράσινο κίτρινο εώς χρυσό καφετί χρώμα. Ο ασιατικός καπνός από την Ελλάδα και την Τουρκία είναι απαλά γλυκός και έχει έναν πικάντικο χαρακτήρα με ένα άρωμα που μοιάζει με θυμίαμα.

LATAKIA: Ο latakia είναι sun-cured καπνός που κρεμιέται σε ύψος 5 μέτρων από τον πυκνό καπνό που προκαλεί η φωτιά που προέρχεται από καύση μίγματος ξύλων (βαλανιδιάς, πεύκου, μυρτιάς, κυπαρισσιού) μέχρι να μαυρίσει. Μια διαδικασία που μπορεί να πάρει 2 μήνες. Τα διαφορετικά ξύλα μεταδίδουν τις διαφορετικές γεύσεις. Υπάρχει latakia από την Κύπρο (πιο σκληρή γεύση) και την Συρία (πιο μαλακή γεύση).

PERIQUE: Το Perique είναι ένας βαθιά αρωματικός καπνός με ένα άρωμα κάπου μεταξύ των μαγειρεμένων φρούτων (δαμάσκηνα) και μανιταριών. Όπως ο latakia, ο perique είναι ένας φυσικά ζυμωμμένος καπνός καρυκευμάτων και, υπό αυτή τη μορφή, χρησιμοποιείται μάλλον λιτά. Το πλούσιο, μαύρο χρώμα και η δερματοειδής σύσταση του διαψεύδουν τη λεπτήγεύση του. Πριν από τη ζύμωση, ο καπνός μουσκεύει στους χυμούς του για 10 μήνες πριν από την περαιτέρω γήρανση. Ο Perique είναι η τρούφα των καπνών, σπάνιος και πολύτιμος για διακριτική χρήση.

CAVENDISH: Είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται τόσο ευρέως με τόσες πολλές διαφορετικές αποχρώσεις που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ολόκληρο διαφορετικό άρθρο για τις υποκατηγορίες του. Εν συντομία, ο ολλανδικός cavendish είναι γενικά έναμίγμα διαφορετικών συστατικών φύλλων όπως το burley, η Βιρτζίνια καιο Μέρυλαντ, που έχουν αρωματιστεί και έχουν πιεστεί. Οποιοσδήποτε καπνός που έχει αντιμετωπιστεί κατά αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποκαλεστεί cavendish. Ο όρος "cavendish" επίσης αναφέρεται στην κοπήτουπουείναι χαρακτηριστική. Ο πιεσμένος καπνός του οποίου τα φύλλα γερνάνε κόβεται στις άκρες και έπειτα αυτές κόβονται στις παχιές ή λεπτές φέτες που αποκαλούμε νιφάδες.

BLACK CAVENDISH: Οι περισσότεροι μαύροι cavendish που διαμορφώνουν τη βάση πολλών αρωματικών καπνών αμερικάνικου ύφους γλυκαίνονται. Οι μορφές ορισμένων καπνών burley από το Κεντάκυ και το Tennessee, καθώς επίσης και μερικοί σκούροι air-cured καπνοί από την κεντρική Βιρτζίνια. Το καλύτερο έχει μια γεύση καραμέλας, που σου θυμίζει σιρόπι. Γενικά είναι γλυκός, με γεύση γεμάτη που όμως μένει στο ουρανίσκο παρόμοια με ψημένα murshmallows.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου