Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΡΑ: "ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ" (BAND) ΠΟΥΡΩΝ


Source of photograph:eu.art.com
  Τι είναι ένα δαχτυλίδι πούρου; Είναι ένα μικρό κομμάτι χαρτί το οποίο συναντάμε σήμερα σχεδόν στο  σύνολο των πούρων που κυκλοφορούν στη παγκόσμια αγορά.. Ένα αξεσουάρ το οποίο κοσμεί τα πούρα και για το οποίο έχουν γραφτεί πολλά έγκυρα και μη.Το σίγουρο είναι ότι ως σήμερα αυτά τα δαχτυλίδια αποτελούν ένα αληθινό στολίδι δημιουργίας και εφαρμογής στα πούρα. Θα μπορούσε όμως να είναι οτιδήποτε άλλο;
Έχουμε αναρωτηθεί από πού προήλθε αυτό το έθιμο;
  Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με πρώτη τους εμφάνιση:


Έκδοση 1: Η Μεγάλη Αικατερίνη η ρωσίδα τσαρίνα ήταν φανατική καπνιστής πούρων και συνήθιζε να καπνίζει δεκάδες πούρα καθημερινά. Κάποιος πιστεύει ότι έχει εφεύρει τα πρώτα δαχτυλίδια πούρου- που έγιναν από μεταξωτή κορδέλα - προκειμένου να προστατεύσει τα χέρια της από εγκαύματα και λεκέδες από στάχτη. Ωστόσο οι κουβανοί τεχνίτες λένε ότι είναι ένα παραμύθι για παιδιά. Ένας έμπειρος καπνιστής ποτέ δεν θα πίστευε ότι μια τσαρίνα, που ήταν χιλιάδες μίλια μακριά θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις σε μια μικρή βιομηχανία της Κούβας.

Έκδοση 2: Λένε ότι οι "κομψοί" Άγγλοι που φορούσαν πάντα άσπρα γάντια, φοβόντουσαν ότι θα λεκιαστούν. Έτσι οι κουβανοί αποφάσισαν ότι θα πρέπει να δαπανήσουν επιπλέον $ 5 για ένα δαχτυλίδι από χαρτί ή κάτι παρόμοιο για την προστασία των γαντιών των πελατών τους αλλά και για να τους αποτρέψουν από το να το κόψουν.Ωστόσο, οι ιστορικοί της Κούβας δεν πιστεύουν στην ιδέα ότι οι κουβανοί προσπαθούσαν να βρουν μια προστατευτική ζώνη γιατί αυτό θα σήμαινε ότι τα κουβανέζικα πούρα ήταν βρώμικα, ή ακόμα ότι είχαν διαρροή ή ότι είχαν υποστεί χημική επεξεργασία.

Έκδοση 3: Αυτή η ιστορία φαίνεται να είναι ο πιο πειστική - οι ιστορικοί πιστεύουν ότι ο Gustave Bock, ένας Ολλανδός- κατασκευαστής πούρων είναι αυτός που εφηύρε το δαχτυλίδι το 1830 παραγγέλνοντας δαχτυλίδια χαρτιού με την υπογραφή του πάνω τους ώστε να τα βάλει στα πούρα που προόριζε για εξαγωγή προς την Ευρώπη. Πίστευε πως έτσι, οι άνθρωποι θα αναφέρονταν στην ποιότητα των πούρων του, φέρνοντάς του κύρος και δημοτικότητα.
  Ως εκ τούτου, όλοι οι κατασκευαστές της Κούβας έβαζαν δαχτυλίδια στα πούρα προς εξαγωγή, "δήλωναν" τα εμπορικά σήματά τους στην κυβέρνηση και προσκαλούσαν τους πελάτες τους να ζητούν πούρα με δαχτυλίδια.
  Μερικά από αυτά τα δαχτυλίδια έχουν ήδη διακοπεί, μερικοί από αυτά είναι ακόμα ενεργά για τις τρέχουσες εκδοχές. Παρακαλώ σημειώστε ότι οι κατασκευαστές Κούβας τα αλλάζουν από καιρό σε καιρό για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της παραποίησης. Ως εκ τούτου, παρακαλώ να μην εκπλαγείτε την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε ένα κατάστημα που πουλάει κουβανέζικα πούρα και δείτε ότι τα δαχτυλίδια τους είναι διαφορετικά από ό, τι ήταν πριν από λίγο καιρό.
Ν.Σ.
VEGUEROS

SANCHO PANZA

SAINT LUIS REY


EL REY DEL MUNDO

COHIBA

FONSECA

GUANTANAMERA

H.UPMANN

HOYO DE MONTERREY

LA FLOR DE CANO

LA GLORIA CUBANA

PUNCH

QUINTERO

ROMEO Y JULIETA

SAN CRISTOBAL

VEGAS ROBAINA

BOLIVAR

DIPLOMATICOS

TRINIDAD

QUAI D'ORSAY

JOSE L.PIEDRA

PARTAGAS

POR LARRANAGA

RAMON ALLONES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου